Η Λάρισα είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και βρίσκεται στο κέντρο του ανατολικού τμήματος της Θεσσαλίας. Είναι σύγχρονη και μοντέρνα πόλη, με μεγάλες πλατείες, όμορφα πάρκα, ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία καθώς και άλλα πολιτιστικά κέντρα. Αποτελεί εμπορικό, βιομηχανικό, στρατιωτικό και συγκοινωνιακό κέντρο.
Το κέντρο της πόλης είναι κατα 70% πεζοδρομημένο και μπορεί κάποιος να το περπατήσει ευχάριστα. Εκεί βρίσκονται οι δύο μεγάλες πλατείες της Λάρισας, η Κεντρική πλατεία και η πλατεία Ταχυδρομείου, η οποίες είναι και σημεία χαλάρωσης και διασκέδασης.
Αρχαίο Θέατρο
Το αρχαίο θέατρο αποτελεί για την Λάρισα του σήμερα, τον ομφάλιο λώρο με το λαμπρό παρελθόν της. Χρονολογείται τον 3ο π.Χ. αιώνα και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους δεν υπολείπεται σε σπουδαιότητα, ποιότητα και χωρητικότητα από αυτό της Επιδαύρου.
Μπεζεστένι
Στο λόφο του Φρουρίου, δεσπόζουσα θέση κατέχει το σημαντικότερο Οθωμανικό μνημείο της Λάρισας, το Μπεζεστένι, μια σκεπαστή αγορά του 15ου αιώνα.
Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο
Από τα αξιολογότερα στην Ελλαδα και με στόχο την συγκέντρωση, τεκμηρίωση και προβολή του καθημερινού βίου της πρωτοβιομηχανικής περιόδου, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, είναι πλούσιο σε λαογραφικό, παραδοσιακό και ιστορικό υλικό από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.
Πινακοθήκη Λάρισας
Η Λάρισα είναι από τις ελάχιστες πόλεις που μπορεί να υπερηφανεύεται για τον εικαστικό της πλούτο. Πυρήνας του είναι η περίφημη συλλογή έργων του συλλέκτη και φιλότεχνου γιατρού, Γεώργιου Κατσίγρα, η οποία έχει εκτιμηθεί από ειδικούς ως η σπουδαιότερη μετά τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης και τη συλλογή Κουλτίδη.
Κονάκι του Χαροκόπου
Στην έξοδο της Λάρισας και στο χωριό Γιάννουλη, βρίσκεται το κονάκι του Χαροκόπου, το οποίο είναι από τα εντυπωσιακότερα αρχοντικά και ανήκε στον γαιοκτήμονα και ευεργέτη Παναγή Χαροκόπο. Απόγονος του Παναγή Χαροκόπου ήταν και ο νεότερος Παναγής, που υπήρξε σύζηγος της ηθοποιού και πολιτικού, Μελίνας Μερκούρη.
Τάφος του Ιπποκράτη
Εξαιτίας μιας πλημμύρας του Πηνειού, το 1826, αποκαλύφθηκε ο τάφος του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής επιστήμης και το 1978 στήθηκε κενοτάφιο και μαρμάρινος ανδριάντας που φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Γιώργο Καλακαλά.
Πάρκο Αλκαζάρ
Το πάρκο του Αλκαζάρ είναι δεμένο με τη ζωή της πόλης για περισσότερα από 100 χρόνια. Απλώνεται κατά μήκος του Πηνειού και αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου.